Meer informatie? Bel 06 - 33749146

Huidveroudering

Huidveroudering is voor een deel genetisch bepaald. Maar deze genetisch bepaalde huidveroudering, ook wel intrinsieke huidveroudering genoemd, wordt beinvloed door oorzaken van buitenaf. Deze oorzaken noemt men extrinsieke huidveroudering.

De voornaamste oorzaak van huidveroudering is de chronische belasting met ultraviolette straling door het zonlicht. UV straling is verantwoordelijk voor 80% van vroegtijdige huidveroudering. Het veroorzaakt tevens de toename in vrije radicalen. UV stralen beschadigen de celstructuren en verschillende lagen in de huid. UV straling is de hoofdoorzaak van huidkanker.

Extrinsieke huidveroudering

Extrinsieke huidveroudering wordt veroorzaakt door oorzaken van buitenaf en is niet genetisch bepaald.  Niet alleen UV straling is verantwoordelijk voor celbeschadiging in de huid. Denk eens aan roken, alcohol, drugs, medicijnen, stress, luchtvervuiling, suikers en slechte voeding.  Deze zijn allemaal verantwoordelijk voor beschadiging van DNA, afbraak van elastine en collageen en de fibroblasten kunnen aangetast raken waarVrije radicalen anti oxidantendoor deze minder hyaluronzuur aan zal maken waardoor de huid minder vocht kan vasthouden in de huid en er ontstaan ontstaan vochtlijntjes., rimpels, pigmentvlekken. Maar ook kan een cel beschadigd raken en als gevolg hiervan ontstaat huidkanker. Ons lichaam bestaat voor 15 % uit eiwitten. Suikers gaan zich binden aan eiwitten waardoor er een soort caramel-achtige substantie ontstaat, deze gaan vast zitten in onze huid aan de cellen, deze cellen kunnen hierdoor niet goed hun werk doen en er ontstaat huidveroudering.

Anti oxidanten

Wij kunnen onze huid beschermen tegen vrij radicalen. Bescherm jij je huid goed? Gebruik jij wel een SPF onder je dagcreme en bescherm jij je huid tegen UV stralen tijdens het zonnebaden? In de producten van Janssen cosmetics zitten krachtige vrije radicalen vangers welke de huid absoluut nodig is. Kom langs voor een huid analyse bij Skin & Beauty Marlies in Hoogeveen en laat je adviseren in een goede huidverzorging.

Voorbeelden van anti oxidanten in de producten van Janssen cosmetics;

Isoflavonen Helichrisum

Druivenpitextract Vitamine A palmitaat

Vitamine C fosfaat Vitamine E acetaat

Hibiscus SORR Stamcellen

Rijstpeptiden AHA

Nieuws

meer nieuws


Twitter

  • @donderdag 1 januari